בין אם אתם חובבי יין ותיקים ובין אם אתם רק מתחילים לפתח את החך שלכם, אחסון נכון של יין חיוני להפקת מירב ההנאה מכל בקבוק. בין אם תבחרו במקרר יין מובנה למטבח שלכם או במקרר יין עצמאי, הוספת מקרר יין לביתכם היא הדרך הטובה ביותר להבטיח שהיין שלכם יישאר טרי ויתיישן בצורה מושלמת. כך גם תוכלו להגיש את היין שלכם בטמפרטורה האידיאלית ללא מאמץ, כדי למקסם את הטעם והאיכות של כל יין.
אך עם כל כך הרבה מקררי יינות בשוק, כיצד תוכלו לבחור את מקרר היין המתאים ביותר עבורכם? יש הרבה פרמטרים שחשוב לשקול, וזו הסיבה שיצרנו עבורכם את המדריך הזה לרכישת מקרר היין המושלם.
יסודות אחסון היין
יין הוא מוצר עדין וטבעי. כמו הפירות שמהם הוא עשוי, יין יתקלקל בסופו של דבר אם לא יאוחסן כראוי. כאשר היין מתקלקל, התרכובות המרכיבות את הטעמים והריחות המורכבים שלו מתפרקות ומשאירות אתכם עם משהו שטעמו דומה יותר לחומץ מאשר יין.
כדי שזה לא יקרה, יין חייב להיות מוגן משלושה אויבים גדולים: טמפרטורות קיצוניות, קרניים אולטרה סגולות (UV) ורעידות.
אור
קרני UV עלולות לפגוע ביין באותו אופן שבו הן פוגעות בעור שלכם. יותר מדי אור שמש יגרום לתרכובות העדינות ביין להתפרק, ולהשאיר אתכם עם יין לא מוצלח במיוחד. מומחים מתארים זאת כטעם “מבושל”. שמירה על יין באחסון נכון הממזער את החשיפה לאור שמש ואור מלאכותי, הוא המפתח.
טמפרטורה
טמפרטורת אחסון היין הטובה ביותר היא 12 מעלות – טמפרטורה הדומה לאקלים שנמצא בעומק האדמה. מערות ומרתפים היו מתקני אחסון היין המקוריים בימים שלפני הקירור החשמלי, מכיוון שהם הקלו על שמירת היין בטמפרטורות אלו. כאשר יין נשמר ב-12 מעלות, הוא מאט את תהליך ההזדקנות באופן משמעותי, כך שאינכם צריכים לדאוג מאיבוד צבע, טעם או ארומה.
חשוב גם לשמור על טמפרטורה קבועה. כאשר היין נתון לשינויים בטמפרטורה, הוא מאיץ את תהליך הריקבון. זה גם מוביל לתנודות בלחות, מה שעלול לפגוע בפקקים ולשבור את החותם על בקבוקי היין שלכם. פקקים מכווצים יכולים לגרום ליין להתקלקל תוך מספר ימים בלבד.
רעידות
ליינות יש כמות קטנה של משקעים בכל בקבוק. אם מזיזים בקבוקי יין לעתים קרובות מדי, המשקע הזה יכול לתסוס ולהתפשט בכל הבקבוק, שם הוא גורם לתגובות כימיות המשנות את טעם היין שלכם. אם המשקעים נוכחים כאשר אתם מוזגים את היין לכוס, הם גם עשויים לפגום את התחושה בפה כאשר תקחו לגימה. יש לשמור על יין במצב דומם ככל האפשר ולהגן מפני רעידות מוגזמות של מכשירי חשמל.
מדוע אתם בכלל צריכים מקרר יין?
מקרר יינות ייעודי תוכנן במיוחד כדי לתת מענה לצרכי היינות שלכם. הוא מספק טמפרטורה קבועה כל השנה תוך חסימת אור שמש ושמירה על אור מלאכותי מינימלי. מקררי יין רבים מעוצבים עם מדפים צפים ומערכות קירור הממזערות רעידות.
החסרונות של אחסון יין במקרר סטנדרטי
למרבה הצער, מקרר מטבח סטנדרטי לא עושה אף אחד מהדברים האלה. שמירת יין במקרר המטבח שלכם תשאיר אותו קר מדי, שכן הטמפרטורה הסטנדרטית לאחסון מזון היא 4 מעלות, לא 12. פנים המקרר הביתי גם הרבה יותר יבש, מה שעלול לכווץ פקקים ולשבור את החותם על בקבוקי היין שלכם. בנוסף, מקררי מזון גדולים נוטים להיות בעלי מדחסים גדולים, היוצרים רעידות מוגזמות. אם אתם מחזיקים בקבוקי יין בדלת המקרר, הם יזוזו כל הזמן ויהיו נתונים להרבה שינויי טמפרטורה בכל פעם שתפתחו את המקרר כדי להוציא מוצרי מזון ושתיה או כשאתם מהרהרים מה מתחשק לכם לנשנש. בהתחשב בכל הדברים הללו, המקרר הסטנדרטי שלכם הוא לא דרך טובה לאחסון בקבוקי היין שלכם.
הבנת טמפרטורות הגשת יין
סיבה נוספת לשקול רכישת מקרר יינות מומלץ ואיכותי היא לוודא שהיין שלכם טעים ונמצא במצבו האולטימטיבי בדיוק כשאתם מוכנים לשתות אותו. בעוד שהטמפרטורה האידיאלית לאחסון יין היא 12 מעלות, הטמפרטורה הטובה ביותר להגשת יין היא סיפור אחר. ניתן לחלק יינות לשלוש קטגוריות בסיסיות בכל הנוגע לטמפרטורות הגשה:
יינות אדומים: באופן מסורתי, יינות אדומים מוגשים בטמפרטורת החדר. הבתים של היום, במיוחד במדינה חמה כמו ישראל, מאופיינים בטמפרטורות גבוהות יחסית שנעות בין 20-35 מעלות לאורך השנה, מה שאומר שבמיוחד בקיץ, תצטרכו לשמור גם את היינות האדומים שלכם במקרר יינות ייעודי, בטמפרטורה נוחה של כ-17-20 מעלות.
יינות לבנים: יינות לבנים בדרך כלל טעימים יותר כשהם צוננים, אבל לא כל כך קרים עד שלא ניתן להבחין בטעמים העדינים שלהם. את אלה יש להגיש בין 10-15 מעלות.
יינות מבעבעים: משקאות מוגזים נמצאים במיטבם כשהם מוגשים קרים ככל האפשר. עבור שמפניה ויינות מוגזים אחרים, טמפרטורה של 5-6 תוציא מהם את המיטב.
מקרר מטבח מספק כ-4 מעלות והוא קר מדי עבור כל יין, אך מקרר יינות ייעודי או מקרר יין דו-אזורי שומרים על היינות שלכם בדיוק בטמפרטורה הנכונה כדי להפיק את המרב מהטעמים שלהם כשאתם מוכנים לשתות אותם.
רשימת דרישות לרכישת מקרר יינות
מקרר יין הוא חיוני בכל הנוגע לשמירה על טריות וטעם היין שלכם. בזמן שאתם חוקרים את האפשרויות שלכם, השתמשו ברשימה הזו כדי לעקוב אחר התכונות החשובות ביותר ולבצע השוואות בין דגמים שונים.
תכונות שכדאי לחפש במקרר היינות הבא שלכם:
- מקרר יין קטן או גדול: חפשו קיבולת בקבוקים שמספיקה כדי להחזיק את אוסף היינות שלכם ולאפשר לו לגדול.
- טווח טמפרטורות מתאים לקירור כל סוגי היין האהובים עליכם בטמפרטורת ההגשה האידיאלית.
- אזורי טמפרטורה כפולים או בודדים כדי לספק גמישות בטמפרטורה ליינות שלכם.
- עיצוב עצמאי או מובנה שיאפשר לכם למקם את המקרר שלכם בדיוק היכן שאתם רוצים אותו.
- נעילת ילדים לבטיחות.
- זכוכית כפולה או דלת מוצקה מבודדת היטב כדי לשמור על אוויר קריר.
- תאורת LED כדי לחסוך באנרגיה.
- מדפי יינות המאפשרים לאחסן בקבוקים על צידם לאחסון נכון לטווח ארוך.
- עיצוב יוקרתי ואלגנטי המשתלב עם עיצוב החלל שלכם ויעמוד במבחן הזמן.
- שירות לקוחות יוצא מן הכלל לקבלת תשובות לשאלות ופתרון בעיות מהיר.
בחלק הבא של המדריך שלנו נרחיב על כל התכונות שחשוב לשקול בבחירת מקרר יינות וכיצד לתחזק ולשמור על מקרר היינות שלכם כך שהוא ישרת אתכם באופן הטוב ביותר לאורך שנים רבות.
מוכנים לבחור את מקרר היינות הבא שלכם? בחנות האונליין של “לנדרס” תמצאו מגוון רחב של מקרר יינות איכותיים ומעוצבים.