מקררים מסחריים הם פרטים חיוניים בכל עסק בתחום המזון כמו מאפיות, מסעדות, בתי קפה, קייטרינגים ומטבחים של אולמות אירועים ובתי מלון. פריסה וסגנון דלתות המקרר יכולים ליצור השפעה עצומה על הפונקציונליות של המקרר. לכן מומלץ ללמוד על האפשרויות השונות. לדוגמה, מסעדה חדשה עשויה להזדקק למקרר עם מקום אחסון גדול, בעוד שמעדניה עשויה להזדקק דווקא למקררי וטרינה כדי להציג את סחורה.
כל קטגוריית מקררים מסחריים מיועדת ליישומים ספציפיים, כך שאם יש לכם תוכנית עסקית, זה אמור להיות קל לצמצם את בחירת המקררים שלכם. במדריך זה נסביר את הפונקציונליות של כל סוג מקרר מסחרי, כדי שתוכלו לקבלת החלטה מושכלת בבחירת המקררים הנכונים לעסק שלכם.
מקררים תעשייתיים עצמאיים
זהו סוג המקרר הסטנדרטי והנפוץ ביותר במסעדות, בתי מלון, אולמות אירועים, קייטרינגים וכל מטבח מסחרי אחר. מקררים תעשייתיים עצמאיים מעוצבים כמו גרסה גדולה יותר של המקרר הביתי שלכם, עם דלת שנפתחת וחושפת שורות של מדפי אחסון. עם זאת, המקררים הללו מציעים כוח קירור הרבה יותר עוצמתי ושטח אחסון גדול יותר. בהתאם לצרכים שלך, דלת המקרר יכולה להיות עשויה זכוכית (ממש כמו דלת של מקררי תצוגה) או מתכת והיא יכולה לנוע באמצעות מנגנון הזזה או על ציר. כמעט בכל מסעדה תוכלו למצוא לפחות מקרר אחד מסוג זה.
לאחר שהחלטתם על גודל המקרר הרצוי וסגנון הדלת, תוכלו לבחור את המקרר האידיאלי עבורכם בהתאם לשטח ההקפאה שלו ונתונים טכניים שיקבעו את טמפרטורת המקרר, איכותו וצריכת האנרגיה שלו. ישנם גם מקררים בעלי דלתות מתכת מוצקות המאפשרות לשמור על אוויר קר ולמזער את אובדן הטמפרטורה.
בדרך כלל, מקררים מסוג זה נמצאים באזור הכנת האוכל במסעדה, שם הטבחים יכולים לאחסן תוצרת, פריטים מוכנים, רטבים ומרכיבים אחרים לגישה נוחה.
חדרי קירור
חדרי קירור מספקים מקום רב עבור מסעדות שצריכות לאחסן מזון רב בתנאי קירור או הקפאה. חדרי קירור הם למעשה מקררים גדולים אשר ניתן להיכנס לתוכן וגודלם משתנה באופן דרמטי מאחד לשני. ישנם חדרי קירור קטנים וצרים וישנם חדרי קירור גדולים במיוחד. בעזרת חדר קירור ניתן לשמור על מוצרים בקירור באופן יעיל ומבלי לבזבז אנרגיה כאשר אתם מחפשים את המוצרים הדרושים לכם על המדפים, פשוט כי ניתן לסגור את הדלת מאחוריכם.
לרוב, חדרי קירור משמשים תעשיות ועסקים גדולים בתחום המזון, אך עבור מסעדות, מעדניות ומאפיות רבות, חדרי קירור תופסים מקום רב בחלל ולכן הם נפוצים פחות.
בדרך כלל חדרי קירור נמצאים בסמוך לאזור הגעת הסחורות על מנת לאחסן בקלות וביעילות מזונות קרים או קפואים שמגיעים לבית העסק. זה מאפשר לעובדים להעביר במהירות מוצרים לקירור, מבלי ליצור צוואר בקבוק במטבח. לאחר ביצוע המשלוח, הטבחים יכולים להחליט אילו מוצרים צריכים להיות ממוקמים במקררים נגישים יותר ואילו מוצרים ישארו באחסון בתאי הקירור.
מקררים מתחת לדלפק
בדומה למקררים עצמאיים, מקררים מתחת לדלפק מספקים גישה נוחה למוצרים תוך כדי עבודה על הפס. ניתן להתקין אותם ישירות מתחת לדלפק במטבח או מתחת לשולחן ההכנה, כך שניתן להגיע למוצרי המזון והשתיה הדרושים לכם באופן מהיר ונגיש. הצורה של מקררים אלו אידיאלית גם עבור משאיות מזון ודוכנים ניידים. כאשר השטח נמוך, מקררים מתחת לדלפק מציעים הרבה פונקציונליות בעיצוב בעל פרופיל נמוך.
בדרך כלל מקררים מתחת לדלפק משמשים לאחסון תוצרת, מנות מוכנות, רטבים ומוצרי מזון נלווים שנדרשים להגשה ללקוחות או מוצרים מזון המשמשים את הצוות לאורך כל היום. מקררים אלו מאפשרים לכם לגשת למוצרי המזון במהירות מבלי לגשת בכל פעם למקררים מרוחקים יותר.
חלק ממקררים אלו זמינים גם כמקפיאים ומאפשרים לכם ליהנות מנגישות גבוהה ומהירה גם למוצרי מזון קפואים.
מיני ברים
מיני ברים מציעים מספר פתרונות לאחסון משקאות בקירור. בדרך כלל הם בעלי מראה אסתטי בצבעי שחור או נירוסטה ונראים מעולה מאחורי הבר. בהתאם להעדפות שלכם, מיני ברים יכולים להיות עם דלתות אטומות או דלתות זכוכית שקופות, כך שתוכלו להעריך במהירות את מלאי הבקבוקים שלכם.
ישנם גם מקררי בקבוקים אופקיים, בעלי אזורי אחסון המאפשרים להושיט יד מטה ופשוט לקחת משקה.
מקררי תצוגה
עסקים רבים בוחרים להציג את הסחורה שלהם בחלל פתוח, כך שלקוחות יוכלו לחקור את המבחר המלא ולקחת את מה שהם רוצים. מקררי תצוגה מגיעים במגוון רחב של צורות וגדלים, כך שתוכלו לבחור את התצוגה הטובה ביותר עבור העסק שלכם. מקרר ויטרינה למסעדה, למעדניות, חנויות נוחות ומאפיות, מאפשר לשמור פריטים בקירור מבלי להזדקק למקרר נפרד כדי לאחסן אותם. זהו פתרון נפלא להנגשת המוצרים שלכם ללקוחות ולעובדים בעסק. הצגה של המוצרים עשויה גם להגדיל את המכירות שלכם ומעניקה נגישות גבוהה למוצרים שלכם עבור לקוחותיכם.
מקררים שוכבים
מקררים שוכבים הם מקררים רחבים ונמוכים אשר לרוב בעלי פונקציית הקפאה. הם משמשים בעיקר עבור מוצרים קפואים שניתן לקחת באופן עצמאי כמו גלידות וארטיקים. מקררים מסוג זה נפוצים במיוחד בקיוסקים וחנויות נוחות ולמעשה מציעים מוצרים שזמינים ללקוחות באופן גלוי ונגיש.
מקררי יינות
מסעדות איכותיות מציעות יין איכותי. כל יין צריך להיות מאוחסן ומוגש בטמפרטורה מדויקת שמתאימה לכל סוג יין. מקררים תעשייתיים אינם מאפשרים לאחסן יינות בתנאים אופטימליים ואף עשויים לפגוע באיכות היין. משום כך מסעדות רבות מחזיקות במקררי יינות איכותיים אשר מאפשרים אחסנה של יינות בטמפרטורות מדויקות ובתנאי לחות אופטימליים. מקררי יינות מאפשרים להגיש את היין הנבחר כשהוא מוכן וזמין בטמפרטורה הנכונה.
ב”לנדרס” תוכלו למצוא מגוון מקררים מסחריים איכותיים בשלל סוגים ודגמים שיכולים להתאים באופן מושלם לעסק שלכם. היכנסו לחנות שלנו און ליין ותוכלו לצפות בכל סוגי המקררים שאנו משווקים.