טיולים הכוללים לינה בטבע, הם דבר שיש להיערך לקראתו היטב. הדגש הוא על הצטיידות מאורגנת בכל הפריטים שיסייעו לכם להתנהל בנוחות, כאשר אתם רחוקים מהבית
טיולי קמפינג , הכוללים נסיעה, הליכה רגלית ולינה בשטח, הם דרך מצוינת להתרענן קצת משגרת היומיום ולהנות מהאוויר הצח ומטבע פראי. עם זאת, טיולים מהסוג הזה הם דבר שיש להיערך לקראתו היטב, בדגש על הצטיידות מאורגנת בכל הפריטים שאתם חייבים שיהיו איתכם, כאשר אתם רחוקים מהבית. בין שמדובר בהיבטים של בטיחות ובין שמדובר בנוחות מירבית שלכם בשטח, ישנם חפצים שפשוט אסור לצאת לדרך בלעדיהם.
החל מרכישה של מקרר נייד לקמפינג ועד לבחירת האוהל המתאים – הנה כמה טיפים לקמפרים המתחילים.
פעם ראשונה באוהל? בחרו את ציוד הקמפינג המתאים למתחילים
אוהל טוב הוא ללא הספק הדבר הכי חשוב בהיערכות לקמפינג. פשוט מאוד – בלעדיו לא יהיה לכם איפה לישון בלילה, ולכן זהו הפריט שמומלץ להשקיע בו את המירב.
ההמלצה היא לרכוש אוהל גדול יותר מכמות האנשים שאמורים לישון בו. לדוגמא, אם אתם זוג, מוטב שתקחו איתכם אוהל המיועד לשלושה אנשים. תודו לנו אחר כך. אם אתם ממש חדשים בקטע של המחנאות, כדאי להצטייד באוהל שקל להקים, ולא דורש הנדסה מורכבת מדי. ישנם אוהלים שממש נפתחים מאליהם, והם המומלצים ביותר במקרה שאתם טירונים.
מזרון, שק שינה ושמיכה: לישון טוב כמו בבית
השינה בשטח יכולה בקלות להפוך לעניין מאתגר, ואף להרוס לכם את החוויה, במידה ולא תתכננו את העניין הזה בצורה הנכונה. נתחיל מכך שלא מספיק שיהיה לכם שק שינה טוב, אלא שכדאי להתכונן לכך שהאדמה תחתיכם תהיה גבשושית ומציקה בגב. הדרך הטובה ביותר להיערך לכך, היא לוודא שיש ביניכם לבין האדמה כמה שיותר חוצצים. ראשית, כדאי להצטייד במחצלת קש פשוטה, ולפרוש אותה בכל שטח האוהל. המחצלת תשמש כמעין רצפה ב״בית״ הזמני שלכם, וגם תוכלו להשתמש בה מחוץ לאוהל, כדי לרבוץ בצל ולבלות בחוץ בבוקר שלמחרת. שנית, חשוב להצטייד במשטח כלשהו, רצוי מזרון עבה, אך במידה ואין לכם מספיק מקום ברכב, גם מזרון בסגנון מזרון יוגה יעשה את העבודה. אם בבית אתם לא מצליחים לישון ללא כרית, אל תצפו שבשטח תצליחו. אם כן, מומלץ להביא איתכם גם כרית קלת משקל, בעדיפות לכזו שאפשר ״לכווצ׳ץ׳״ בתוך אחד התיקים. חשוב לציין שבמידה והבאתם איתכם מזרון עבה וטוב, שק שינה הוא לא ״מאסט״, וניתן להמיר אותו בשמיכה טובה ובסט מצעים. עם זאת, שק השינה עצמו יכול לשמש אתכם כשמיכה כאשר הוא פתוח לחלוטין. היתרון שבהעדפת שק שינה, על פני שמיכה עבה, הוא שאת שק השינה ניתן לארוז ולהקטין את נפחו באופן משמעותי.
לבשל בשטח כמו בחצר הבית: מקרר קטן, מצרכים, כלי מטבח וכלי הגשה
אז אחרי שארגנו חדר שינה ממש כמו בבית, עכשיו נעבור להיערכות לבישול והגשת אוכל בשטח. נתחיל מכך שאין חוויה כיפית יותר מבישול ואכילת אוכל אמיתי, אוכל טוב וטעים באמצע ״שומקום״, איכשהו, בטבע האוכל טעים יותר. לכן, כדאי מאוד להשקיע מחשבה ואף חלק מהתקציב שלכם למטרות הכנת האוכל. ראשית עליכם לתכנן באופן קפדני את הארוחות שאתם צפויים להכין ולאכול במהלך הטיול, וגם לא לשכוח להתייחס לנשנושים של בין לבין. לדוגמא, אם מדובר בטיול של שני לילות ושלושה ימים סך הכל, יכללו בו שתי ארוחות בוקר, שתי ארוחות ערב וארוחת צהריים אחת. עליכם לחשוב ולהחליט בדיוק מה אתם מעוניינים לאכול בכל אחת מהארוחות ולהצטייד בכמות מצרכים בהתאם. כאשר מדובר בטיול ארוך, יש צורך בלא מעט מצרכים, כאשר חלק מהם, ובמיוחד חלבונים מהחי כמו בשרים, ביצים וגבינות, רגישים מאוד ועלולים להתקלקל. לכן, כדאי להצטייד מראש במקרר נייד לרכב או בצידנית גדולה שיכילו את כל המצרכים. במידה וכמה משפחות יוצאות יחד לטיול, רצוי שבכל רכב יהיה איזשהו אמצעי אחסון בקירור, דוגמת צידנית או מקרר. כמו כן, שקיות של קרח הן תמיד שימושיות בטיולי שטח, במיוחד לצורך הכנת משקאות, וכדאי שיהיו איתכם כמה כאלה, במיוחד אם יש לכם דרך לשמור אותן בקירור.
ציוד בישול והגשה נוסף שמומלץ לקחת איתכם
דמיינו שאתם עומדים להכין ארוחות במטבח של ממש, וחישבו לאילו כלים אתם נזקקים בדרך כלל על מנת לבשל ולהגיש. לדוגמא – סירים, מחבתות, תרוודים ומצקות, כפות עץ, סכינים חדות, מלקחיים לעבודה במנגל ועוד. מבחינת ההגשה, נסו לחשוב כמה שיותר אקולוגי, והשתדלו למעט בשימוש בכלים חד פעמיים. תוכלו לקחת איתכם סטים של כלי אוכל – צלחות, כוסות וסכו״ם מפלסטיק, בהתאמה למספר הסועדים (סט לכל סועד), ולהצטייד גם בסקוצ׳ ובסבון כלים. במיוחד אם אתם צפויים להתמקם במתחם קמפינג מסודר עם כיור ומים זורמים, אין סיבה שלא תשטפו את כלי האוכל ותשתמשו בהם שוב בכל ארוחה. פריט נוסף שתמיד מסתמן כשימושי מאוד הוא גלילי נייר מגבת, המשמשים הן כמפיות והן כמגבות מטבח במהלך הכנת האוכל. מומלץ להצטייד בשישייה כזו.
עוד ציוד שיקדם את הנוחות שלכם בשטח
אם אתם רוצים לעשות את זה כמו מקצוענים, ולהנות מנוחות מירבית ולהרגיש כמו בבית, יש עוד כמה פריטים שכדאי להצטייד בהם. לדוגמא, כיסאות מתקפלים הם ״גיים צ׳יינג׳ר״ של ממש כשנמצאים בשטח. במקום לשבת על האדמה (או על המחצלת), להתרווח על כיסא. עוד כמה דברים שהם לכאורה קטנים, אבל עושים הבדל גדול, אלו הם פנסי ראש, שישחררו לכם את הידיים כאשר אתם עסוקים בהקמת האוהל, כאשר אתם מכינים אוכל או סתם כאשר אתם יוצאים לשירותים במהלך שעות הערב.