בראש רשימת סדר העדיפויות של מעסיקים כיום, ניצבת המטרה להפוך את מקום העבודה לאטרקטיבי ביותר. נדרשת חשיבה מחודשת על העיצוב, הפסיליטיז והפינוקים הנוספים בחללי העבודה. כמה רעיונות פרקטיים למוצרים ומתקנים שאתם המעסיקים יכולים לשלב במקום העבודה ולגרום לעובדים להרגיש שחושבים עליהם
בשנים האחרונות, ובמיוחד מאז הזינוק המטורף שעשו חברות הייטק, אנחנו רואים מגמה של השקעה משמעותית במיוחד בחללי העבודה. המשרדים האפרוריים עם אורות הניאון הלבנים כבר מזמן יצאו מהאופנה, וכשהמטרה להפוך את מקום העבודה לאטרקטיבי ביותר, נדרשת חשיבה מחודשת על העיצוב, הפסיליטיז והפינוקים הנוספים בחללי העבודה. מעבר לשכירת שירותיהם של מעצבי פנים מקצועיים, על מנת לוודא שהעיצוב והסטייל במשרדי החברה הם הכי עדכניים שיש, יש כמה פסיליטיז ופינוקים שאתם המעסיקים יכולים לשלב במקום העבודה, וכך לשדרג את ההתנהלות היומיומית של העובדים במקום, ולהעניק להם את ההרגשה שאתם חושבים עליהם.
החל ממקרר משרדי בכל חדר ועד לקצת אקסטרה בפינת הקפה – הנה כמה רעיונות פרקטיים.
אלוהי הפרטים הקטנים
ראשית, כדאי להגדיל ראש, לעשות מעין ״זום אאוט״ ולחשוב על כל הפרטים הקטנים שהעובדים שלכם אולי יזדקקו להם במהלך יום העבודה במשרדי החברה. על מנת לדייק ולהיות בטוחים שאתם מכסים את כל ההיבטים. זה מתחיל מהגיעם למשרד בבוקר. כמובן שהבוקר מקושר ישירות עם קפה. את עניין הקפה יש לחקור באופן יסודי, כאשר אתם מבררים היטב מהו הקונספט הטרנדי ביותר בתחום, לצד מהן האפשרויות שלכם במגבלות התקציב. בחברות רבות רוכשים מכונת קפה גדולה ומשוכללת, הפועלת באופן אוטומטי ועושה את כל התהליך בעצמה – מטחינת פולי הקפה, ועד הסחיטה/ החליטה שלהם והמזיגה לכוס. במידה ומדובר בחברה קטנה יותר, יתכן שתוכלו להסתפק במכונה קטנה ופשוטה יותר. במידה והחלטתם ללכת על מכונה הפועלת באמצעות קפסולות אספרסו, עליכם לוודא באופן שוטף שלא חסרות קפסולות במלאי. אין דבר מבאס יותר מלבוא להכין לעצמך קפה בבוקר, ולגלות שאזלו הקפסולות. כמו כן, חשוב לדאוג למגוון של חלב לקפה, ולוודא שיש גם אופציות טבעוניות של חלב צמחי, שכן, יותר ויותר אנשים מוותרים על חלב פרה בימינו ועוברים לתזונה המבוססת על הצומח. בנוסף, מומלץ לדאוג למבחר מגוון ככל הניתן של תיונים להכנת תה, או חליטות וקנקני הכנה מתאימים. מובן מאליו שגם סוכר, ממתיקים מלאכותיים ומקלות ערבוב הם חלק בלתי נפרד מהעניין.
אם כבר דיברנו על קפה ועל הפרטים הקטנים, רכישה שוטפת של עוגיות או עוגות איכותיות עבור פינת הקפה, לא תצריך הוצאה משמעותית (במיוחד אם מדובר בחברה גדולה), וכן תיצור אפקט של השקעה ופינוק מבחינת העובדים. ותרו על הפתי בר ועל הוופל לימון, והתקדמו לעוגיות איכות ממאפייה קטנה יותר. העובדים שלכם יעריכו את העניין מאוד.
מקרר משרדי – כיצד הוא ישרת אתכם
הנה עוד רעיון למהלך לא יקר במיוחד, שיכול לשדרג מאוד את חוויית היומיום של העובדים במשרד. הכוונה לרכישה של מקרר קטן עבור כל חלל עבודה נפרד. זה הקטן – גדול יהיה, ויגרום לעובדים להרגיש שיש להם את הפינה שלהם, ומתקנים פרטיים שלהם בלבד.
הנה כמה מהיתרונות הבולטים במקרר משרדי קטן בכל חלל עבודה:
הענקת פרטיות
ככל שתגרמו לעובדים להרגיש שיש להם את המקום שלהם האינדיבידואלי במשרד, כך הם ירגישו יותר שייכים, יותר בבית ויותר רצויים. ברגע שתציבו מקרר קטן שיעמוד לשירותם בלבד, כלומר לשירות עובדי המחלקה או חלל העבודה הספציפי הזה, תאפשרו להם לאחסן את מוצרי המזון ואת ארוחת הצהריים שהביאו מהבית מבלי לדאוג שמא עובדים ממחלקות אחרות יחמדו אותם. מי לא מכיר את הסוגיה הזאת – מביאים אוכל, מעדן או יוגורט, מניחים אותו במקרר הציבורי, ובאופן מסתורי המאכל פשוט נעלם? לעתים גם סימון המוצר באמצעות מדבקה או פתק לא עוזרים… הצבת מקרר קטן לשימוש אישי תוכל לפתור את הבעיה.
חלוקה למחלקות
כמעסיקים, אנחנו תמיד שואפים לסולידריות בין המחלקות, ולמעין גאוות יחידה ונאמנות של כל עובד למחלקה או לצוות אליהם הוא משתייך. ברגע שלכל מחלקה יהיה את הציוד האישי שלה, התחושה הצוותית הזו עשויה להתחזק. מקרר משקאות, עיצוב שונה ועוד, עשויים לתמוך במטרה זו.
לתת לעובדים הרגשה שמפנקים אותם
כל מהלך קטן כזה – עוגיות טובות יותר בפינת הקפה, מגבונים בחדרי השירותים ומקרר אישי, כאמור מצדיק את ההשקעה ויותר מכך. ברגע שאתם מתייחסים לפרטים הקטנים ומשקיעים את האקסטרה מייל בחשיבה על העובדים, הם בהחלט מרגישים את זה, והם יוצאים עם התחושה שמפנקים אותם במקום העבודה. בעידן בו התחרות על העובדים היא קשה במיוחד, יש לכך חשיבות רבה מאוד. במיוחד בהיבט של הרצון של העובדים להישאר לעבוד בחברה.
במיוחד אם מדובר בחלל עבודה גדול – פחות סיבות לצאת מהמשרד
במהלך יום העבודה, אנחנו לא פעם מחפשים אחר תירוצים לקום מהכיסא ולגנוב הפסקות מהעבודה עצמה. אלו יכולות להיות גיחות מרובות לשירותים, יציאה לסיגריה, וכמובן – ביקורים תכופים מדי בפינת הקפה ובמטבחון. הבעיה בכל ההפסקות הקטנות האלו, מבחינת המעסיקים בעיקר, היא שהיא מקצצת באופן משמעותי בשעות העבודה, וכך גם בתפוקה של העובדים. לכאורה, מדובר ביציאה לחמש דקות, אך לא רק שחמש הדקות האלו עלולות להתארך לכדי הרבה יותר, ההפסקות האלו גם עלולות להסיח את דעת העובדים מהעבודה, ולפגוע ברמת הריכוז שלהם. לכן, כל דבר שיכול להשאיר אותם יותר על הכיסא, הרי הוא מבורך. שילוב של פינת קפה בתוך המשרד, ומקרר קטן לאחסון החלבים, יכול לפתור את הבעיה הזו, ולהציע להם דרך להכין לעצמם קפה ולנשנש מאכלים שהביאו מהבית – מבלי לצאת את המשרד.