החורף הגיע, וככל שהטמפרטורות יורדות, יורד גם החשק לצאת מהבית. במיוחד בתקופה בה עליית המחירים של מקומות בילוי כמו ברים ומסעדות שוברת כל שיא אפשרי, אין כמו להישאר בבית ולארח בנעימים בני משפחה וחברים טובים, לערב חמים, כיפי וטעים
במיוחד אם אתם חובבי אירוח וחובבי יינות משובחים, יש לנו כמה טיפים מעולים, קלים ליישום וכאלה שיותירו הרבה רושם בפני האורחים שלכם, לאירוח חורפי נפלא. החל מהחזקה של מקרר יין קטן הביתה ועד לסידור מרשים של פלטת גבינות וקרקרים – הנה כמה רעיונות שישדרגו את חוויית האירוח הביתי, במיוחד בעונה הקרה.
מרבים לארח ואוהבים יין? מקרר יינות בבית הוא מאסט
מסתובבים בינינו לא מעט אנשים שאוהבים יין טוב, ויודעים להעריך איכות, כאשר מדובר ביינות משובחים שהגיעו מהארץ ומהעולם. רבים כבר לקחו את התחביב הזה צעד אחד קדימה והם מגלמים בעצמם אנציקלופדיה מהלכת עם המון ידע על טרוארים, יקבים שווים בעולם, זני ענבים ועוד. אם גם אתם נמנים בין חובבי היינות המושבעים, וגם אוהבים לארח חברים ומשפחה לעתים קרובות, הכל מצביע על כך שיש לכם צורך במקרר יינות משלכם. למה לא להסתפק במקרר רגיל? קודם כל מאחר ומקררי יינות מתוכננים ומעוצבים כדי להעניק לבקבוקים היקרים, עם הנוזל הרגיש שבתוכם, את התנאים האידיאליים להישמר היטב. החל מהטמפרטורה המדויקת שהם זקוקים לה, ועד רמת הלחות המווסתת ואפילו התאורה, או יותר נכון – החשיכה, שמסייעת להם להישמר היטב, בניגוד לתאורה שיש במקררים רגילים. למקרה שלא ידעתם, יינות משובחים גם לא אוהבים תנועה מרובה, שבכל זאת מתרחשת במקררים רגילים כאשר פותחים וסוגרים אותם ללא הרף, וזהו עוד יתרון במקררי היין, שנפתחים רק באירועים מיוחדים, בהם אתם מעוניינים לשלוף בקבוק טוב ולפנק את עצמכם ואת האורחים שלכם ביין נהדר.
אם זה לא מספיק, מקררי יינות הם גם נאים מאוד ומעוצבים בסטייל, ויהוו תוספת של שיק ויוקרה לחדר בו הם יוצבו. אם אתם מוגבלים בשטח, או רוצים להתחיל בקטן, תוכלו להסתפק במקרר יין קטן 8 בקבוקים ולאחסן בו את טובי היינות שאתם רוכשים.
באופן זה, תוכלו למלא את המקרר בכמה בקבוקים שווים, וכאשר מגיעים אורחים, להוציא עבורם בקבוק משובח, למזוג ולהגיש, כאשר אתם יכולים לסמוך על כך שהיין בדיוק בטמפרטורה ובמצב הצבירה האידיאליים להגשה וללגימה.
אי אפשר לדבר על יין בלי לדבר על גבינות
אולי נחשפתם לטרנד העכשווי ברשתות חברתיות כמו טיקטוק ואינסטגרם, כאשר מיליוני סרטונים מדגימים כיצד להרכיב מגש גבינות, פירות, ירקות וקרקרים מרשים במיוחד. למען האמת, מפתיע כמה קל ליישם את הצעת ההגשה הזו ולעורר רושם עז באורחים שלכם. אז איך מרכיבים מגש גבינות מרשים ומפנק?
גבינות קשות
לצד יין אדום, מומלץ להגיש גבינות קשות עזות טעם ש״יתחרו״ בטעמו העז של היין ולא יעלמו. סוגי גבינות מומלצים הם גבינת גורגונזולה כחולה, גבינת קמבבר, וגם גבינות קשות כמו צ’דר, פרמז’ן ומנצ’גו, המתחבבות בקלות על ידי כולם. ככל שמגוון הגבינות שתניחו על המגש יהיה רחב יותר, כך יגבר הסיכוי שכל אחד מהאורחים ״ימצא את עצמו״ ביניהן, ויוכל להנות מהסוג שהוא אוהב. אין צורך בלקנות כמות גדולה מכל אחת, אלא קצת מכל דבר.
ירקות
הירקות שמומלץ להגיש על מגש הגבינות, הם כאלה שקל לאחוז בידיים ולנשנש. לדוגמא, עגבניות שרי, מקלות מלפפונים, רצועות גמבה, מקלות גזר ומקלות סלרי. כדאי להוסיף בהקשר זה גם ירקות כבושים ומומלחים כמו זיתים, צלפים, מלפפונים חמוצים קטנים (קורנישונים) וכדומה.
פירות
ישנם פירות שהם קלאסיים להגשה ליד גבינות וליד יין. המוכרים ביותר ביניהם הם כמובן ענבים ואגסים. כאשר מדובר באירוח חורפי, ענבים עלולים להוות בעיה מאחר ואין זו העונה שלהם. אך אל דאגה, את מקומם יתפסו בשמחה התותים שנמצאים בשיאם בעונת החורף, והם גם מוסיפים צבעוניות עזה ורושם רב למגש הגבינות שלכם.
קרקרים
תתפלאו לגלות כמה קל להכין קרקרים ביתיים, שהם לא רק הרבה יותר בריאים מאשר אלו שתמצאו בחנויות, אלא גם טעימים ופריכים בטירוף. נסו פעם אחת ותתמכרו. אם בכל זאת הלכתם על האופציה הקנויה – פנו למאפיה איכותית ואל תתפשרו על טיב הקרקרים.
לוקחים את כל המרכיבים ומסדרים יפה על קרש עץ רחב (ישנם קרשי חיתוך שיתאימו במיוחד). הגבינות – כל אחת חתוכה לחריצים משולשים, בכמה נקודות שונות על הקרש, אשכול ענבים, קובץ של עגבניות שרי, קובץ של זיתים, קורנישונים, ומניפת קרקרים. חשוב לשמור על מרווח מסוים בין מרכיב למרכיב, על מנת שלא יווצר בלגן ו״סלט״ בין כולם. כמו כן, חשוב להניח בקרבת מקום קיסמים ומזלגות קטנים, וגם צלחות אישיות קטנות, על מנת שכל אורח יוכל לקחת לצלחת שלו את המאכלים שהוא הכי אוהב, ולשבת ולהתרווח איתם ועם כוס יין טוב.
פינוק חורפי: יין חם
יין אדום, מטבעו, הוא משקה מחמם ולכן מתאים במיוחד להגשה בחורף. אבל אם אתם רוצים לקחת את העניין הזה עוד צעד קדימה ולפנק את האורחים שלכם על אמת, תוכלו בקלות לרקוח עבורם יין חם מתובל, סנגריה בסגנון ספרדי, שתחמם להם את הלב ואת הגוף כאחד. כל שצריך לעשות הוא להכניס לסיר קוביות מחצי תפוח עץ קלוף, פרוסות קטנות מחצי תפוז (יחד עם הקליפה), 4 כפות סוכר, כוס מיץ תפוזים, שליש כוס ברנדי ובקבוק יין אדום יבש. ניתן להוסיף לחגיגה הזו גם מקלות קינמון וכוכבי אניס והל, ואז לבשל כעשר דקות, עד לרתיחה עדינה. מוזגים לתוך תוך כוסות יפות, מקשטים בפרוסת תפוז ומגישים חם.