מקרר תעשייתי איכותי הוא פריט חיוני ביותר בעסקי מזון רבים. כל מסעדה זקוקה למספר מקררים בהם מקררי תצוגה החשופים ללקוחות, מקררים תחתונים ומקררי בשר וחומרי גלם אחרים שנמצאים מאחור.
החל מארונות קירור גדולים, מקררי משקאות, מקררי חלב ובשר ומקררים הממוקמים מתחת לדלפק – ציוד קירור מסחרי חיוני לניהול מסעדה.
מקררים תעשייתיים נועדו לשמור על טמפרטורות בין 0°C ל-7°C. היכולת לשמר מזון בטמפרטורה זו, רכיב אוורור, מדחס וגימורים אסתטיים הם חלק מהמאפיינים המייצגים את האיכויות של ציוד קירור במסעדה.
בחירת מקרר מסחרי המתאים למסעדה שלכם תגרום למטבח שלכם לפעול בצורה חלקה, כמו גם לספק בטיחות מזון אופטימלית ללקוחות שלכם.
כיצד תבחרו את ציוד הקירור המתאים ביותר עבור המסעדה שלכם?
לפני שאתם מתחייבים לרכוש ציוד קירור כלשהו למסעדה, תחילה עליכם לקבוע בדיוק אילו סוגים וגדלים אתם צריכים. גודל המסעדה שלכם וסוג האוכל שאתם מגישים הם הגורמים המכריעים בבחירת יחידות הקירור הנכונות עבורכם.
יתרה מכך, למקררים ומקפיאים ישנה יעילות אנרגטית שונה. יעילות גדולה יותר פירושה ביצועים טובים יותר וצריכת חשמל נמוכה יותר. מקרר למסעדה חסכוני באנרגיה הוא גם טוב יותר לסביבה ובעל פליטת גזי חממה נמוכה יותר.
שיקולים מיוחדים
- כאשר חלל המטבח קטן או שאתם צריכים זקוקים לניצול מיטבי של חלל המקרר, מקרר מאורך ומרווח אמור להוות אלטרנטיבה טובה עבורכם. אם אתם מגישים מגוון פריטי פטיסרי או משקאות צוננים, כדאי לשקול לבחור במקרר תצוגה יפה ואיכותי ובמקרר משקאות.
- אם אתם מחליפים את ארונות הקירור בדגם חדש, ייתכן שתהיו מוגבלים בבחירת האפשרות המועדפת עליכם משום שתצטרכו להתאים את המקררים החדשים לחלל של המקררים הישנים שלכם. עם זאת, אתם יכולים לחפש ארונות קירור שמתאימים לחלל שלכם אך עם שטח פנימי מאורגן ונוח יותר.
- אל תשכחו להעריך נכון את קיבולת האחסון שתזדקקו לה במקררים במסעדה. כלל חשוב שיסייע לכם בהמשך הוא לנסות למצוא מקרר שעולה על צרכי האחסון שלכם. זה יעזור לכם למנוע בעיות של שטח אחסון בעתיד.
- בנוסף כדאי לשקול את אפשרויות המדפים והמגירות במקרר החדש. מצאו מקרר המאפשר לכם לארגן בקלות את סוגי המזון השונים הדרושים לכם על בסיס יומי. ודאו שאתם מוצאים מקררים שיש בהם מספיק מקום אחסון פנימי.
צרו גישה קלה לציוד הקירור שלכם במסעדה
ודאו שמדדתם את חלל המטבח שלכם כך שיתאים בצורה מושלמת לציוד הקייטרינג והקירור שלכם. במדידה התייחסו גם לדלתות מכיוון שהן תופסות שטח לא מבוטל במטבח כאשר הן פתוחות ולא תרצו שהן יפריעו בבישול ובתפקוד השוטף במטבח.
חשבו על המקום הטוב ביותר עבור המקררים במסעדה שלכם כך שהם יעניקו גישה קלה ונוחה לעובדים שלכם מבלי להפריע לציוד בישול והכנה אחר סביבו. זכרו כי מקרר מסחרי חייב לפעול בטמפרטורת החדר מתחת ל-25 מעלות צלזיוס וברמת לחות של כ-60 אחוזים.
המקרר החדש שלכם לא אמור להפריע לעבודה במטבח ובמסעדה אז תכננו היטב את המיקום והגודל הרצוי לכם טרם הרכישה.
קחו בחשבון את מיקום המעבה
טרם רכישת מקרר מסחרי עליכם לחשוב על מיקום המעבה מכיוון שהוא עוזר לווסת את הטמפרטורה. המעבה יכול להיות ממוקם בחלק העליון או התחתון של המקרר.
ליחידות בעלות מעבה עליון יש ביצועים טובים יותר בהימנעות מסתימה ואף חשוב יותר, הן לא מכניסות אוויר חם למקרר כשפותחים אותו. כמו כן, הן בעלות גישה קלה יותר למזון מכיוון שניתן לפתוח את הדלתות בסמוך לקרקע.
מעבים תחתונים הם אידיאליים לפעולת ניקוי ותחזוקה קלה. לעתים קרובות תמצאו אותם במאפיות או במטבחים ומסעדות שאין בהם צליה לאורך כל היום.
סוגי ציוד קירור במסעדה
עם כל כך הרבה אפשרויות של ציוד קירור למסעדות, אתם יכולים לבחור את המקרר או המקפיא המתאים ביותר למסעדה שלכם:
מקררי אחסון מזון ומקפיאים
עם קיבולת אחסון קטנה יותר מאשר חדר קירור, מקרר עומד מתאים בצורה מושלמת ברוב מטבחי המסעדות. מקרר זה זמין במגוון גדלים ודורש פחות שטח רצפה מאשר חדר קירור. בנוסף ניתן להתאים אותו לכל סוג של תכולה. זהו מקרר אידיאלי לשימוש במסעדות והוא פועל היטב תחת טמפרטורות גבוהות, תוך מתן נפח אחסון מרווח.
בהתאם לגודל המטבח וצרכי האחסון שלכם, אתם יכולים לבחור את גודל המקררים והמבנה שלהם, למשל מקרר בעל דלת אחת או דלתות כפולות.
מקררים תחתונים למשטח העבודה
מקררים אלה ידועים גם כמגירות קירור. אלו חללי קירור בעלי קיבולת גדולה יחסית המתאימים באופן אידיאלי למטבחים שבהם המקום מועט. בהתאם לגודל המטבח שלכם וצרכי הקירור שלכם, בחרו ארון קירור תחתון עם מספר דלתות המתאימים לאחסון של מוצרי מזון רבים ומגוונים.
מקרר מתחת למשטח העבודה מציע את כל מה שאתם צריכים לתנאי אחסון אופטימליים בכל סביבת עבודה.
מקררי דלת זכוכית לתצוגה
מקרר דלת זכוכית הינו בעל גישה קלה ונוחה ועם קיבולת אחסון גדולה. מקרר מסוג זה מהווה את אחד מאמצעי הקירור האידיאליים והחשובים ביותר עבור מסעדות רבות.
המקרר מתאים למגוון מזונות ולצינון משקאות ורכיבים נוספים. על המקרר להיות ממוקם הרחק מהחום של תנורי המסעדה. לרוב מקררים אלו נמצאים במסעדות וחנויות לממכר מזון שרוצות למקסם את הצגת הסחורה הקרה שלהם.
מקררי משקאות
מקרר משקאות הוא מרכיב נהדר בכל בר ומסעדה. כמו כן, מקררים אלו מסייעים לכם להגדיל את הרווחים בכך שהם מאפשרים גישה נוחה ללקוחותיכם ומאפשרים להם לרכוש יותר משקאות. מקררי משקאות מציגים, מאחסנים ומצננים משקאות בצורה מאוד אטרקטיבית. הם גם שומרים על תנאי קירור מיטביים והכל בתוך מסגרת אלגנטית.
בחירת המקרר המתאים ביותר למסעדה שלכם מצריכה תכנון מקדים ויסודי.
זקוקים למקרר איכותי ומרשים? היכנסו לבלוג שלנו ולימדו עוד על בחירת המקרר האולטימטיבי עבורכם.