הקיץ הגיע, החופש הגדול והנסיעות המשפחתיות הארוכות ברחבי הארץ, שככל הנראה יחליפו את הטיסות לחו”ל גם השנה. כל מה שצריך זה משחקים, טאבלט, מקרר או צידנית ברכב, נשנושים בריאים, שמיכות וכריות. כמה עצות פשוטות ליישום, יקנו לכם נסיעה שקטה, מהנה, ויותר חשוב מהכל – בטיחותית יותר
זהו, הגיע יולי ואיתו פחות או יותר הסתיימו מסגרות החינוך של הילדים. להבדיל משנים קודמות, השנה לא ממש ניתן לטוס לחופשות בחו”ל, ואנחנו נאלצים להסתפק בנופיה של ארצנו הקטנטונת, ולדמיין שאנחנו מטיילים למרגלות נהר הריין, כשאנחנו למעשה ליד הבניאס, לקפוץ לבריכה בטבריה ולחלום על יין, לשוט בסירה באילת ולפנטז על תאילנד וכו’. העניין הוא, שלמרות שישראל היא מדינה די קטנה, על מנת להגיע ממקום למקום, יש בדרך כלל צורך בנסיעה לא קצרה, שעלולה להתארך ולהתארך, במיוחד אם הקטנים מנג’סים שם במושב האחורי ומאבדים סבלנות. צחוק בצד, הסיפור הזה עלול להפוך לדבר שממש מסכן את בטיחות כל המשפחה, ובמיוחד אם הוא כרוך בהפרעה למי שנוהג.
למרות הכל, לא תוותרו על איזו חופשה משפחתית בחום יולי אוגוסט, וכדאי להיערך לנסיעות באופן הטוב ביותר. הנה כמה טיפים שיסייעו לכם לצלוח את הנסיעות הארוכות, מדן ועד אילת.
“אמא, משעמם לי” – משחקים, טאבלטים וספרים
דבר ראשון, חשוב לזכור שהשעמום של הילדים בנסיעה הוא הגורם מספר אחת למפגע הזה שהם גורמים לו בנסיעות, ולכן, במקום לכעוס עליהם ולהתעצבן, כדאי להיערך עם כל דבר שיכול לבדר ולהעסיק אותם במהלך הנסיעה. בהזדמנות זו, מומלץ לשחרר ולהבין מבעוד מועד שכל האמצעים כשרים, כי כאמור – מדובר בעניין בטיחותי לכל דבר. הכוונה היא שאם למשל משחקים בטאבלט או במסך אחר יעזרו להעביר זמן, זה הרגע לתת להם אחד כזה. בגזרה היותר חינוכית, ניתן לקחת משחקים בפורמט שמתאים לנסיעה, כמו למשל לוח מחיק עם טוש קשור אליו, חוברות צביעה, ספרים עם איורים או תמונות גדולות, שהם לא זקוקים לכם כדי לעיין בהם ועוד. כמו כן, ניתן להשמיע להם תכנים דרך הטלפון באמצעות חיבור לרמקול של הרכב. תוכלו למצוא בקלות ביוטיוב אינספור סיפורים, הצגות ושירים שכל ילד יכול להתחבר אליהם ולבהות בחלון בשקט במהלך ההאזנה.
העדיפו נשנושים בריאים – והשתדלו להימנע מחטיפים וממתקים
כל הורה יודע שאין דבר שיותר משקיט ומעסיק את הילדים מאשר נשנוש ביד. אבל כאן, כדאי לקחת בחשבון שממתקים וחטיפים מעובדים ועתירי סוכר ומלח, רק יגרמו להמרצה ולחוסר שקט ניכר אצל הקטנטנים, במיוחד כשמדובר בשוקולדים למיניהם, וזה הדבר האחרון שחסר לכם בנסיעה. אז גם אם בדרך כלל אתם נוהגים לשחרר בעניין החטיפים בחופשה (ובצדק), דווקא בנסיעות כדאי להצטייד מראש בנשנושים שאינם עונים להגדרה הנ”ל. בין האופציות המומלצות לנשנושים הם כריכונים מחיטה מלאה עם גבינה צהובה, ירקות קשים כמו מלפפון, גזר וגמבה, חתוכים למקלות, פריכיות וקרקרים מחיטה מלאה וגם פירות קשים כמו תפוחים ואגסים חתוכים לחתיכות.
מקרר קטן לרכב – גיים צ’יינג’ר רציני בכל הקשור לנסיעות
בהמשך לסעיף הקודם, כאן אנחנו לוקחים את זה עוד צעד קדימה. אם אתם מרבים בנסיעות, עם או בלי הילדים, חובבי טיולי שטח וקמפינג, הטיפ הזה יכול לשנות לכם את החיים. הצטיידות במקרר קטן לרכב, יכולה גם לשחרר אתכם מדאגות הקשורות בהכנת ארוחות בלבד מדבר או בקרחת יער, וגם לשמש אתכם באופן יעיל במיוחד בנסיעות ארוכות. לדוגמא, בנסיעות באזורים בצפון הרחוק, או בערבה, במהלכן במשך קילומטרים רבים אין מקום לעצור לקנות אוכל (וגם כשכבר יש, מדובר בברירת מחדל ולא בדבר הכי איכותי שיכול להיות). במקרר כזה תוכלו בלב שקטן לאחסן מזונות רגישים כמו מוצרי חלב, בשרים וביצים, וגם כמובן לדעת שתמיד יש לכם שתיה קרה “בשלוף”, שיכולה לרענן אתכם ברגע, במהלך נסיעות מתישות. אם אתם מבלים לילה בשטח, מקרר כזה יכול לשדרג את הארוחות שלכם לרמת גורמה, שכן תוכלו לשמור בו כל מצרך העולה על דעתכם. במידה ומקרר שכזה גדול עליכם, גם צידנית חשמלית לרכב תעשה את העבודה מצוין, ותשרת אתכם נהדר במהלך נסיעות ארוכות, כאשר זו לא רק שומרת על הקור של המאכלים שהוכנסו בתוכה, אלא מקררת אותם באופן אקטיבי, ממש כמו מקרר קטן.
שמיכות, כריות ומזגן על פול ווליום
אם אתם מעוניינים בכך שהילדים יהיו שקטים ורגועים במהלך הנסיעה, עליכם לספק להם את התנאים האופטימליים לנסיעה נעימה. העניין הזה פשוט יותר ממה שנדמה לכם. בנסיעות קייציות, לרוב המזגן פועל נון סטופ, ועל העוצמה הכי גבוהה שאפשר. כשהם ישובים במושבים באוטו מבלי לזוז, הילדים עלולים לסבול מקור במהרה, ואתם עלולים לסבול עוד יותר. זרקו במכונית מבעוד מועד כמה שמיכות קלות כמו כרבוליות או ציפות שכבר אין לכם שימוש בהן, ואם אתם ממש רוצים להשקיע, אז גם כמה כריות. באופן זה למעשה “תהרגו שתי ציפורים במכה אחת”, שכן, גם יהיה לילדים נעים יותר, וגם ההתכסות בשמיכה תעודד אותם לנמנם במהלך הנסיעה.
זכרו שקשה להם לשבת במשך זמן רב: נסו לגלות אמפתיה וליזום הפסקות
הטיפ הזה נכון בהרבה סיטואציות בהן הילדים מנדנדים לכם ומציקים. יש לזכור שפעמים רבות פשוט קשה להם לשבת במקום לאורך זמן, לא נוח להם, ויש להם המון אנרגיות לפרק. הם לא עושים לכם “בכוונה”, אלא באמת מביעים סוג של מצוקה דרך התנהגויות אלו. לכן, קודם כל נסו להבין אותם ולגלות אמפתיה, ושנית – נסו ליזום כמה שיותר עצירות והפסקות בדרך, ועודדו אותם לזוז במהלכן עד כמה שניתן.