מדריכים וטיפים, מקררים כללי

מה לעשות כשמקרר לא מקרר

מה לעשות כשמקרר לא מקרר?

חם בטירוף, שיא הקיץ, סיימתם את יום העבודה שלכם… אתם מגיעים הביתה, חולצים נעליים ומתכוונים להתפרק על הספה עם רגליים למעלה על השולחן (ששש… אל תספרו לאף אחד) ומשקה קר… אתם ניגשים למקרר, כבר כחצי מטר ממנו אתם מגלים שמשהו לא כשורה, שלולית גדולה נמצאת למרגלותיו. אולי מישהו שכח להחליף לו את החיתול בזמן? אתם חושבים בשיא האופטימיות. נזהרים שלא לדרוך בשלולית, אתם פותחים את דלת המקרר, ו… הסיוט הגדול שלכם עתיד להתגשם – הנורה עובדת ומאירה את המציאות העגומה – המקרר שלכם לא מקרר… תגידו ביי ביי למשקה הקר, וברוכים הבאים לעולם חדש לגמרי, עולמם העצוב והנמס של האנשים שהמקרר שלהם איננו מקרר…

טוב, נכון, תיארנו את זה בצורה הומוריסטית, אבל האמת היא שאין דבר מכעיס יותר מלגלות שהמקרר שלך איננו מקרר, בעיקר בשעות שלאחר שעות העבודה, כאשר תעריף ביקור טכנאי עולה בצורה ניכרת.
מה לעשות כשמקרר לא מקרר

המקרר הזה, רק צרות הוא עושה! – תקלות נפוצות במקררים ביתיים

הצטברות קרח

הסימפטום הנפוץ ביותר לתקלות במקרר הוא הצטברות קרח. תכף נסביר למה מדובר בסימפטום ולא בתקלה עצמה, אבל קודם, צריך להבהיר, שמה שבעצם מקרר במקרר הוא האוויר הקר הזורם והמקרר את תא המזון. הקרח המצטבר מונע מהאוויר הקר לזרום ולקרר את המזון, ולכן, באופן טבעי – המקרר לא מקרר. ועכשיו, הסיבה לכך שהקרח נוצר – בעבודה תקינה, אחת למספר שעות, מערכת ההפשרה דואגת להפשיר את הקרח לפני שהוא מספיק להצטבר, וכך, גם כאשר הקרח נוצר הוא נעלם. אם כך, מקרר שאיננו מקרר ניתן לזהות לרוב על פי הקרח המצטבר, שהוא תוצאה של תקלה במערכת ההפשרה. באופן סרקסטי מדי, ניתן לומר כי תקלה זו במקרר נובעת מהתקלה במחמם של המקרר.

מה לא לעשות?

טעות נפוצה למדי היא הגברת הטמפרטורה (הגיוני סה"כ – המקרר לא מקרר, אז נגיד לו לקרר יותר ממה שהוא לא מקרר כרגע).

מה כן לעשות?

לפתוח את המקפיא, לפנות ממנו את הדברים ולבדוק אם ישנה הצטברות של קרח על הדופן האחורית. אם ישנה הצטברות של קרח לא (!!!) לשפוך עליו מים רותחים (כן, קראתם שטכנאי מקררים ממליצים על זה, בכ"ז, זה עלול ליצור קצר), לא לנסות לגרד אותו עם כלי חד, לא לדפוק עליו עם פטיש או איזמל (כן, מנפלאות הדמיון האנושי) ולא לחמם עם פן (חימום כזה עלול להמיס את הפלסטיקים הקיימים שם). במקום זאת, לשלוף את התקע מהשקע ולנתק את המקרר לפרק זמן של מינימום 12 שעות. אם, בכל זאת, המקרר איננו שב לפעול לאחר שאתם מחברים אותו לחשמל, זה הזמן לקרוא לטכנאי.

טיפ קטן: בזמן שאתם מפשירים את המקרר, כל כמויות הקרח שהצטברו בו תהפוכנה למים (למדנו את זה בכיתה ג’ בערך, זוכרים?), כך שאם אתם עושים זאת למשך לילה, רפדו את כל האזור בהמון סמרטוטי רצפה. אמנם, אתם לא עלולים להתעורר לבוקר שהמקרר החליט לצוף לכיוון הסלון, אבל לא נעים לגלות שכל רצפת המטבח שלכם מוצפת בכמות מים אדירה.

דליפת גז במקרר

אחת התקלות הגורמות לחוסר קירור של המקרר, במיוחד במקררים ישנים, היא חוסר בגז. דליפה כזו, לרוב תזוהה על ידי הטכנאי ולא על ידי בעלי המקרר. מילוי גז מחדש על ידי הטכנאי יכולה לפתור את הבעיה במידה ובריחת הגז הינה תוצאה של גיל המקרר (ולכן, נפרשת על פני תקופה ארוכה). לעומת זאת, אם הבעיה חוזרת על עצמה בתדירות גבוהה (מספר חודשים בין תקלה אחת לשנייה) מדובר, כנראה, בצינור פגום שיש להלחים או להחליף אותו (לפי רמת הפגיעה). גם בכך מטפל הטכנאי, כך שבמקרה של דליפת גז, לכם, בעלי המקרר, אין הרבה מה לעשות, חוץ מלברר את המחיר המומלץ למילוי גז לתיקון ולשלם אותם לטכנאי.

טיפ קטן: שימו לב, בררו את המחירים הנהוגים לביצוע מילוי גז לפני הזמנת הטכנאי ואל תסכימו לשלם סכומים אסטרונומיים, רק כי "הטכנאי כבר כאן, לא נעים, אז נו, טוב…".

"המקרר מת! הלך המנוע!"

מקררים ישנים מתים כשהם מחליטים למות, ולאו דווקא כשטכנאי מכריז על מותם. כעת, נאמר זאת בצורה גלויה: ישנם טכנאים חאפרים אשר יקבעו במהירות כי "הלך המנוע!" ויגבו מכם תשלום עבור קביעה זו. בז'רגון המקצועי הם מכונים "טכנאי ביקורים" – כלומר, טכנאים חסרי ידע והסמכה, אשר מתפרנסים מהביקורים בבתי הלקוחות, ואין להם ידע מספק על מנת לבצע תיקון כלשהו. הדרך הקלה ביותר עבור היא להכריז כי המקרר מת ואתם חייבים לקנות אחד חדש. אם מדובר במקרר שלא ירשתם מסבא-סבתא, אלא במקרר חדש יחסית, בקשו מהטכנאי להסביר לכם כיצד הוא יודע שהמנוע מת. במידה והוא מתחיל להתפתל, להתבלבל ולהשתנק, נפלתם על טכנאי ביקורים ועוד על אחד שהוא שחקן גרוע.

טיפ אחרון וקטן: תמיד חשוב לבקש מהטכנאי הצעת מחיר שמפרידה בין עלות חלפים לבין עלות עבודה. את מחירה העדכני של שעת עבודה של טכנאי מקררים לא קשה לגלות בגיגול קצר ברשת, ואת עלות החלפים ניתן לברר בחנויות המחזיקות חלקי חילוף למקררים. אל תתנו לטכנאי להלחיץ אתכם להחלטה, קחו את הזמן ובדקו את העלויות היטב לפני כן.

לשאלות נוספות ופרטים נוספים, פנו אלינו: לנדרס טריידינג בע"מ.