מקרר שתייה לעסקים היא הגדרה כוללת שתחתיה מסתתרים מקררים מסוגים שונים, בנפחים שונים, המיועדים למלא מטרות שונות. להלן הסוגים המרכזיים של מקררי שתיה לעסקים:
- מקרר שתייה לקיוסקים, חנויות נוחות ורשתות שיווק – בכול חנות נוחות, מכולת או קיוסק ניתן למצוא כיום לפחות מקרר שתייה אחד. מקררי השתייה שמתאימים לעסקים בקטגוריה הזו מתאפיינים בנגישות גבוהה כשבמקרים מסוימים אין למקררים אפילו דלת, כך שניתן לשלוף את המשקאות באופן ישיר ללא חוצץ. בנוסף לכך בדרך כלל מדובר על מקררים מעוצבים וממותגים. במקרים מסוימים המיתוג שייך לבית העסק עצמו ובמקרים אחרים המיתוג הוא של אחת מחברות המשקאות שאת המשקאות שלה ניתן למצוא במקרר.
- מקרר שתיה למשרדים – מקררי שתייה למשרדים בדרך מיועדים לאחסון של בקבוקי משקה לטובת העובדים, הלקוחות של המשרד או השותפים העסקיים. ברוב המקרים מדובר על מקררים קטנים יחסית המתאימים באופן ייעודי לאחסון של משקאות ולא של מוצרי מזון.
- מקררי שתייה למסעדות ובתי קפה – מקררי שתייה למסעדות ובתי קפה יכולים להוות תוספת עיצובית לכול דבר ועניין אך בהחלט יכולים גם להיות מוצנעים, בהתאם לרמת העיצוב שלהם. את מקררי השתייה במסעדות ובבתי קפה בדרך כלל לא נהוג למתג, אלא לשמור על קו עיצוב המשתנה מעסק לעסק בהתאם לרוח המקום.
ההבדלים בין מקרר שתיה לעסקים לבין מקרר שתייה ביתי
ההבדל המרכזי בין מקררי שתייה לעסקים לבין מקררי שתייה ללקוחות פרטיים בא לידי ביטוי בנפח המקררים. ברוב המוחלט של המקרים, מקרר שתייה ביתי יהיה מיועד לאחסון של כמות בקבוקים או פחיות קטנה בהשוואה למקרר שתייה לעסקים שיכול להכיל גם מוצרים. הבדל נוסף קשור ליכולת הקירור. מעבר לכך שמקררי שתייה לעסקים בדרך כלל גדולים יותר בנפחם, הרי שיכולת הקירור שלהם גבוהה יותר ומערכות הקירור שלהם חסכוניות יותר ויעילות יותר בהשוואה למקררים הביתיים.
את המקרר העסקי בדרך כלל פותחים הרבה יותר פעמים באופן שגרתי וזאת מבלי להזכיר מצבים כמו ספירת מלאי חודשית או חידוש המלאי במהלך היום. לאור כל זאת, מקררי שתייה לעסקים הם בדרך כלל מקררים יקרים יותר ולכן חשוב לבחור את המקרר המתאים בקפידה רבה ותוך השקעת מחשבה.
בחירה של מקרר שתייה לעסקים
להלן הפרמטרים החשובים ביותר שיש לקחת בחשבון בבואכם לרכוש מקרר שתייה לעסק שלכם:
- טכנולוגיית הקירור (תרמו אלקטרית או מדחס).
- נפח המקרר (כמות מוצרי השתייה שניתן לאחסן במקרר במקביל).
- מידת הנגישות של המקרר.
- מידת השקיפות של המקרר.
- צריכת החשמל הממוצעת של המקרר.
- כמות הרעש שמייצר המקרר במהלך העבודה שלו.
- האם קיימת אפשרות למתג את המקרר בהתאם לצורך.
- האם ניתן לאחסן רק סוג אחד של מוצרים (בקבוקים בנפח של ליטר וחצי או פחיות למשל) או שניתן לערבב בין הסוגים השונים.
- מהי העלות של המקרר?
- האם החברה שמספקת את המקרר מעניקה שירותי תיקונים מסביב לשעון, שבעה ימים בשבוע והאם בזמן התיקון יקבל בעל העסק מקרר חלופי.