מקרר יין לשימוש ביתי
אני לא זוכר במדויק מתי הייתה הפעם הראשונה שקלטתי שאני אוהב יין. זה בטוח לא קרה עד גיל שמונה עשרה כי בבית שתו רק יין פטישים שנלגם אחר כבוד בקידוש ואני מאמין שזה גם לא קרה בצבא, עת הייתי מרושש עד כדי כך שיין טוב נחשב למותרות.
אני לא זוכר במדויק מתי הייתה הפעם הראשונה שקלטתי שאני אוהב יין. זה בטוח לא קרה עד גיל שמונה עשרה כי בבית שתו רק יין פטישים שנלגם אחר כבוד בקידוש ואני מאמין שזה גם לא קרה בצבא, עת הייתי מרושש עד כדי כך שיין טוב נחשב למותרות.
לפני חודש וחצי בדיוק רכשתי לעצמי מקרר יינות ביתי. בתור מהנדס בניין, אני יודע שכשניגשים לפרויקט חדש, חשוב מאוד לשים את הדגש לא רק על הפרטים הגדולים אלא גם ואולי אף חשוב מכך, על הפרטים הקטנים.
עד לא מזמן הייתי בטוח שמוצרים כמו מקררי יין מתאימים עבור בתי יוקרה או דירות פאר. איכשהו הייתה לי הרגשה שמדובר על מעין מוצר מותרות יוקרתי ושאין לו יותר מדי מקום בחיים שלי…
כאשר באים לרכוש מקרר יין ויהיה זה מקרר יין המתאים לקירור של שניים עשר בקבוקים או מקרר המתאים לקירור של שמונים בקבוקים ואף יותר מכך, ישנה חשיבות עליונה לתת את הדעת למגוון רחב של פרמטרים שיש בהם כדי להשפיע על הבחירה.
מאז ומעולם אהבתי ללגום יינות איכותיים, אך בעשר השנים האחרונות אפשר להגיד שעברתי תהליך משמעותי של “התחזקות” בתחום.
נעים להכיר. קוראים לי ירון ופחות או יותר אחרי הצבא, במהלך טיול שערכתי עם חבר בצרפת, גיליתי את עולם היין שעד אז היה זר לי לחלוטין.
בשנים האחרונות ניתן לראות ביותר ויותר מסעדות מקררי יין ייעודיים כך שאם בעבר ניתן היה לראות מקררי יין רק במסעדות יוקרה, הרי שלאחרונה ניתן לראות מקררי יין גם במסעדות עממיות יותר וכן בבתי קפה.
בקבוקי יין עשויים זכוכית, הם המצאה חדשה מאוד, יחסית למשך הזמן שהיין מעלה חיוך על שפתי המין האנושי. איך כדאי לאחסן בקבוקי יין? כל המידע במאמר
קניתם יין משובח ממיטב כספכם. האם כדאי לפתוח אותו מיד? האם צריך לקרר אותו? כמה זמן? איך שומרים עליו לאחר הפתיחה?
הבירה נמצאת איתנו מאז ומתמיד, כשאנחנו חוזרים לבית אחרי יום עבודה ארוך, כשאנחנו יושבים על חוף הים ביום לוהט או סתם כשמתחשק לנו. אז למה לא לדעת קצת יותר על ההיסטוריה העשירה של הבירה בעזרת כמה עובדות משעשעות ומעניינות שכנראה לא ידעתם?